Aktuálna pieseň

Názov

Umelec

107, 2 FM - LADÍME S VAMI. VŽDY A VŠADE!



107, 2 FM - LADÍME S VAMI. VŽDY A VŠADE!

Background

Prahu ovládlo new jersey Devils

Napísal na 9. októbra 2024

New Jersey odchádza z Prahy s plným ziskom a vysokým skóre 7:2. Hráči „diablov“ si na NHL Global Series pripísali dve víťazstvá nad Buffalom Sabres, pričom v oboch zápasoch sa na úspechu podieľali aj slovenskí reprezentanti.

Podľa portálu sportky.zoznam.sk zápasy zámorskej profiligy mimo USA a Kanady začali svoju 11. sezónu, pričom v Česku sa konali už po piatykrát. Obe stretnutia v O2 Aréne prilákali viac než 16 000 divákov. Tomáš Tatar hral na krídle útočnej formácie spolu s kapitánom Nicom Hischierom a Dawsonom Mercerom. Šimon Nemec bol zaradený do tretej obrannej dvojice s nováčikom Seamusom Caseym.

Otvárací zápas

Podľa portálu sportnet.sme.sk New Jersey bez problémov porazilo Buffalo, keď hokejisti New Jersey Devils v otváracom zápase 107. ročníka NHL vyhrali nad Buffalom Sabres s výsledkom 4:1. Tomáš Tatar sa pričinil o plusový bod pri víťaznom góle „diablov“.

Pred zápasom si tímy uctili pamiatku tragicky zosnulého amerického hokejistu Johnnyho Gaudreaua symbolickými 13 sekundami ticha. Jeho posledný súťažný zápas sa konal práve v O2 Aréne. Búrlivý potlesk divákov si vyslúžil Jaromír Jágr, ktorý vhodil čestné buly medzi kapitána Buffala Rasmusa Dahlina a českého útočníka „diablov“ Ondřeja Paláta.

Priebeh zápasu

Tímy vstúpili do zápasu s rôznymi bilanciami z prípravných zápasov. Zatiaľ čo Sabres si v šiestich dueloch poradilo s protivníkmi z NHL až päťkrát, Devils zaznamenali len jedno víťazstvo a šesť prehier. Na ľade sa však očakávania nenaplnili, keď Stefan Noesen v 9. minúte poslal „diablov“ do vedenia po chybe súpera.

Ešte v prvej tretine na jeho gól nadviazal Johnny Kovacevic, pričom Tomáš Tatar brankárovi Buffala bránil vo výhľade. Po zásahu Nica Hischiera viedli Devils od 24. minúty už 3:0. Buffalo krátko na to nevyužilo presilovku po vylúčení Nemca, a konečný výsledok spečatil Paul Cotter gólom do prázdnej bránky.

takzvaná „odveta“

Hokejisti New Jersey Devils si zabezpečili víťazstvo aj v druhom zápase NHL Global Series. Podľa portálu sportnet.sme.sk v sobotu v pražskej O2 Aréne porazili Buffalo 3:1, čím nadviazali na piatkové víťazstvo 4:1 v otváracom zápase sezóny.

New Jersey
Pražská O2 aréna sa po májových majstrovstvách sveta opäť stala centrom hokejového nadšenia. Zdroj: instagram.com/nhl/

Devils sa museli zaobísť bez českého krídla Ondřeja Paláta, ktorý sa vrátil do USA, aby bol pri narodení svojho druhého dieťaťa. Český hokej mal však v zápase svoje zastúpenie, keď za Sabres nastúpil mladík Jiří Kulich. Úvodné buly medzi Kulichom a Hischierom vhodil legendárny útočník „diablov“ Patrik Eliáš.

čo na to hovoria hráči devils?

Tomáš Tatar, útočník New Jersey: „Bolo to úplne super, od momentu, keď sme prišli do Prahy, stmelili kolektív a napokon vyhrali oba zápasy a získali štyri body. Podali sme skvelý tímový výkon, sme nesmierne šťastní. Určite sú takéto zápasy výnimočné, užili sme si to, Praha nás pohostila veľmi krásne. Verím, že NHL zorganizuje viac takýchto zápasov. Druhý duel bol trochu tvrdší, hľadali sme energiu, po druhej tretine bolo 1:1, no stále sme stupňovali tlak. Sám som mal šance, bohužiaľ to tam nepadlo. Som rád, že sme zvíťazili.“

Šimon Nemec, obranca New Jersey: „Bolo to dnes vyrovnanejšie ako včera, ale som rád, že sme zvíťazili. Nebolo to ľahké, ale napokon sme to zlomili. Ja som mal viac defenzívnych úloh, som radšej v inej pozícii, ale viem, že mi to pomôže.“