7 jesenných receptov, ktoré musíte vyskúšať
Napísal Lenka Kubáňována 2. októbra 2024
Jeseň je obdobie, ktoré prináša nielen farebné lístie, ale aj bohaté chute a vône. Pripravili sme si pre vás 7 jesenných receptov, ktoré musíte vyskúšať.
Tekvicový koláč
Medzi klasické jesenné recepty patrí dezert s vôňou škorice. Na internete nájdete množstvo jeho zdravých variant. Na prípravu budete potrebovať len pár základných ingrediencií. Jeden z našich obľúbených receptov, nájdete na stránke dobruchut.aktuality.sk. Tento dezert je jednoduchý a hotový približne za hodinu a ak by ste chceli vyskúšať zdravšiu verziu tohto koláča, môžete skúsiť aj recept zo stránky jemezdravo.eu.
Pečené jablká plnené orechmi a medom
Rýchly a jednoduchý snack ku filmu, ktorý vám zaberie minimum času a navyše je zdravý. Základ tvoria len jablká, orechy a med. Zákusok si môžete kombinovať aj s množstvom iných potravín podľa vašej chuti. Krátky recept na jeho prípravu nájdete na stránke recepty.aktuality.sk.
Krémová tekvicová polievka
Jemná, krémová, teplá polievka, ktorá sa ideálne hodí k daždivým dňom. Jej príprava vám zaberie približne pól hodinu. Pripraviť si ju viete aj v zdravšej verzii, použitím tekvice hokkaido. Ingrediencie a postup nájdete na stránke fitrecepty.sk.
Jablkové lievance
Na príjemný začiatok dňa sú ideálne sladké raňajky. Z jabĺk si môžete len za pomoci hrnčeka upiecť sladké a nadýchané lievance. Dochutiť si ich môžete podľa seba, no výborne sa k nim hodí med. Skladajú sa len z pár ingrediencii a ich príprava vám zaberie len pár minút. Recept na tento pokrm nájdete na stránke dobruchut.aktuality.sk.
Krémové tekvicové cestoviny
Cestoviny, sú obľúbeným jedlom v každom ročnom období. Z hokkaido tekvice k nim viete urobiť jemnú krémovú omáčku. Príprava vám zaberie asi 15 minút a jej chuť stojí za to. Okrem toho, že chutí výborne je aj zdravá. Recept na ňu nájdete na stránke eta.sk.
pečené Tekvicové semienka
Na chladné jesenné dni, ktoré strávite doma pri filme si môžete ako maškrtu zobrať obyčajné tekvicové semienka. Stačí, keď ich rozložíte na plech a pokvapkáte olivovým olejom. Potom semienka dochutíte korením podľa vlastného výberu. Ideálna je soľ, paprika či cesnakový prášok. V rúre ich necháte upiecť do chrumkava a máte skvelý zdravý snack.
Škoricové hrušky
Posledný pokrm, ktorý sme si pre vás pripravili je opäť zdravá maškrta. Hrušky nakrájate a rozložíte na plech. Pokvapkáte ich medom, posypete škoricou a orechmi a vložíte do rúry. Pečiete približne 20 minút a máte hotovo. Hrušky sú chrumkavé a plné chuti a určite by ste ich mali zaradiť medzi vaše jesenné recepty.